Var väl förberedd inför bröllopet

adacta i malmöEtt bröllop ska så klart vara en fin upplevelse, men innan er bröllopsdag är det viktigt att ni är så förberedda som möjligt – även på situationer ni kanske inte vill tänka på. Självklart har alla par som gifter sig inga tankar på att eventuellt separera men om det skulle ske är det nödvändigt att ni skrivit upp ett bra äktenskapsförord, som skyddar era tillgångar. På så sätt ser ni till att separationen går så smidigt som möjligt och att ni förhoppningsvis kan förbli vänner.

Om du befinner dig i Skåne kan du kontakta Adacta advokatbyrå, ett målsägande biträde i Malmö som hjälper dig med familjerättsliga frågor. Deras expertis inom fältet ser till att ni slipper otrevliga minnen om ni mot förmodan skulle skilja er i framtiden.  Det är inte ett mått på hur bra er relation är utan bara ett sätt att formulera hur ni vill hantera en separation, om och när den skulle uppstå.

Äktenskapsförord skyddar era tillgångar

Ett äktenskapsförord är rätt val för alla parter inblandade, det är inte bara ett sätt att skydda era tillgångar, som ni hade innan ni gifte er, utan ni kan också använda det till att fördela annan gemensam egendom. När du kontaktar en advokatbyrå för att får råd och information när det gäller äktenskapsförord kan du ställa frågor för att lättare förstå när och hur det kan vara användbart. Som sagt behöver du inte känna att det är ett tecken på att ert förhållande inte är starkt nog för ett äktenskap, utan se det istället som ett sätt att skydda både dig och din partner. När ni har det avklarat kan ni njuta av den roligare sidan av bröllopsplaneringen!

Rätt advokatbyrå gör en stor skillnad

En bra advokatbyrå ska så klart vara professionella och ha erfarenhet inom området du vill ha hjälp med, i det här fallet familjerätt. Men det gäller också att du känner dig välkommen och att processen är så trevlig som möjligt! En kort checklista för vad du bör kolla efter i en advokatbyrå är som följer:

  • Närhet till ditt jobb eller hem
  • Expertis och erfarenhet i området
  • Bemötande när du kontaktar dem

Om du följer dessa kommer du att få så bra hjälp som möjligt.