Städa upp efter bröllopet

Det är dags för er bröllopsdag. En dag som planerats in i minsta detalj de senaste månaderna, om inte mer. När allt är klaffat och klart med blommor och mat och dryck, och ni har en DJ och en fotograf, då är det dags att börja tänka på soporna.

Naturligtvis kommer en stor fest som ett bröllop producera mängder med sopor. Mer om ni är många såklart, men även om det är en hyfsat liten skara gäster som är inbjudna, tenderar soporna från en hel dags festande att hopa sig ganska snabbt. Oftast så börjar allt i kyrkan och sen kör man vidare med mingel och middag. Efter det blir det dans, sen nattamat och så kanske lite mer drinkar innan de sista gästerna släpar sig hem. Det blir garanterat mycket skräp över. Som tur är har finska Luowia och deras kollegor i Sverige en lösning på problemet. Den stavas underjordsbehållare och tar emot sopor på ett hygieniskt och diskret sätt. På deras hemsida kan man läsa mer om underjordsbehållare.

Koll på sopornaUnderjordsbehållare

Det bästa man kan göra som värdar för ett bröllop är att delegera. Och när det kommer till soporna innebär det till exempel att inte använda onödiga förpackningar. Man bör försöka minska soporna från början, även om det också är viktigt att ta hand om de sopor som blir.

Man kan också se till att ha tillräckligt med sopkärl utställda, så att gästerna, särskilt sen de fått lite god dricka innanför västen, inte får för sig att kasta skräp över hela området. Luowias behållare är dock lätta att använda.

Instruera gästerna

Bröllopsgästerna kan inte förväntas hjälpa till med soporna på rätt sätt, om de inte instruerats tillräckligt först. Det handlar naturligtvis inte om att skriva en manual på tre sidor, som sen läses upp och testas med ett skriftligt test. Snarare om att hinta lite diskret, kanske på ett roligt sätt, om hur det ska gå till och sen följa de här tipsen för koll på läget:

  • Låt tärnor och bestman hjälpa till.
  • Tydliga skyltar.
  • Nämn det i ett tal.
  • Instruera personal till att dirigera.

Då kommer det gå som en dans att få gästerna att ta hand om sina sopor och använda Luowias metoder – för att få en ren och städad fest.