Romantiska resor

Vill du överraska din partner med något fint? En romantisk resa står säkert högt på önskelistan och kommer att uppskattas. Det första du bör göra är att noga se över era planer. Det ska gå att ta en kort semester för båda utan större problem. Väljer ni att pigga upp ert förhållande med en resa, vill ni inte ha jobbet i tankarna hela tiden under resans gång. När det står klart att det går att ta en romantisk paus från vardagen, återstår det att välja ert resemål. Här hittar du några rekommendationer.

Venedig

Venedig är en klassiker inom romantiska resor. Har ni inte varit där än är det absolut värt att överväga ett besök till denna italienska pärla. Tänk på att vattnet som Venedig är byggt inte dofta gott om somrarna. Dessutom kryllar det av turister i stadskärnan. Det är oftast dyrt med hotell. Vår rekommendation är att välja hotellet i en annan stad såsom Bologna eller Treviso och uppleva den riktiga italienska kulturen och maten en bit ifrån alla turistställen. Hyr bil och ta en romantisk morgonpromenad i Venedig i maj eller september. Staden är som vackrast när den är tom på turister, men när det redan är ljust ute.

Paris

En annan stad som alla tänker på när romantiska resor kommer på tal är Paris. Bra flygförbindelser från Sverige gör staden till ett perfekt resmål för en weekend. Har ni endast ett par dagar på er och aldrig varit i Frankrikes vackra huvudstad, hittar ni inget bättre. När ni väl är i Paris, besök då gärna showen Moulin Rouge om ni behöver en smula erotisk inspiration i ert förhållande.

Skåne

Varför resa utomlands? En romantisk resa i Skåne är ett bra alternativ för dig som väljer bil framför flyg. Har ni planer på att gifta er, vet ni säkert att fira bröllop i Skåne är riktigt populärt. Läs mer om Bröllop i  Skåne. Varför inte åka ut på en romantisk resa och samtidigt utvärdera om Skåne passar väl för ert bröllop?