Regel nummer 1 för ett bra bröllop: dyk upp

Det finns många råd och tips om hur man får ett lyckat bröllop. Men det finns dock en regel som slår det mesta: dyk upp. Är ni inte på plats när det är bestämt då faller allt. Så i er planering inför bröllopet måste det ingå att förutse allting som kan gå fel. En av dessa saker är till exempel att bilen går sönder på väg till kyrkan. Utgår ni från nordöstra Skåne är Kristianstad Däck & Bilservice ett bra ställe att fixa er bil på. Det är heller inte helt fel att fixa till bilen på denna stora dag med lite snygg bilvård. Läs mer om detta på bilvård hos Meca.

Hur kan man förutse det oförutsägbara?

tar hand om din bilAtt se till att fordonet ni ska åka i är i perfekt skick är ett typiskt exempel på hur ni kan förutse det oförutsägbara. Ni kan aldrig veta allt som kan gå fel – men ni kan förutse mycket. Har bilen till exempel inte blivit servad sedan besiktningen – för åtta månader sedan – då är det mycket som kan hända. När kollades till exempel oljan senast? Om ni åker på bröllopsresa direkt efter bröllopet; har ni kollat att era pass gäller? Surt att bli stoppade på flygplatsen av en sådan orsak.

Checklistor

Det bästa sättet att hantera sådana här situationer är att upprätta checklistor. På dessa ska ni ta med allt som kan gå fel och vad som behövs göras för att undvika det. Ni ska sedan gå vidare utanför era egna erfarenheter och föreställningar genom att fråga dem som varit med förr. Börja med era föräldrar, men även professionella bröllopsfixare. Fråga vilka missöden de varit med om och givetvis också om hur de löste problemen när de uppstod. Sedan har ni en liten manual för att se till att vara på plats när det verkligen gäller.

Ett par snabba tips:

  • Var ute i god tid. Hur noga ni än planerar kan det inträffa saker. Ge er därför extra tid. Om ni kommer fram tidigt och måste vänta, så är det mycket bättre än motsatsen.
  • Organisera er. Det är en myt att minituös organisation dödar kärleken. Det är tvärtom. Om allt är organiserat kan era sinnen släppa problemen och ni kan till 100% fokusera på varandra och er kärlek.