Planera för din framtid

familjerättOm du just håller på med att planera ditt bröllop måste du också komma ihåg att du inte bara planerar ett bröllop utan även ett äktenskap, och tyvärr slutar inte alla äktenskap väl. Självklart vill du inte tänka på äktenskapsförord när du är på väg att gifta dig, men du kan komma att ångra dig om du inte gör det. Det lönar sig i längden att vara så förberedd som möjligt, även på situationer du så klart hoppas aldrig kommer att uppstå.

Ett äktenskapsförord garanterar att en eventuell separering sker så smidigt som möjligt, så att ni slipper gå igenom en utdragen och otrevlig separation och istället kan förbli bra vänner. När du sett till att det är avklarat kan du koncentrera dig på roligare delar av ditt bröllop och äktenskap – bröllopsresa, er första bröllopsdag och så klart själva bröllopet!

Ett äktenskapsförord skyddar dina tillgångar

För att skriva upp ett äktenskapsförord som skyddar er viden eventuell skilsmässa vänder du dig till en advokatbyrå som kan hjälpa dig genom processen och dessutom ger råd och information angående vad som passar era behov bäst så att ni båda är nöjda. Ett äktenskapsförord skyddar era tillgångar, och om ni har gemensam egendom ser ett äktenskapsförord till att den fördelas så rättvist som möjligt, oavsett hur länge ni då varit gifta. Om du befinner dig i Lund eller däromkring kan du kontakta Advokatbyrån Jan F. Urwitz för att hitta specialister med lång erfarenhet av familjerätt i Lund. Klicka här för mer information.

En advokatbyrå ger professionell hjälp

Det är viktigt att du väljer en advokatbyrå som är professionell och har erfarenhet inom familjerätt men också som känns personlig och är trevliga att ha att göra med. Du kan alltid göra lite efterforskning själv om du inte är helt säker på vart du ska vända dig för att hitta en firma som möter dessa krav. Att skriva upp ett äktenskapsförord är inte det man först tänker på när man planerar bröllop men det är det smarta valet, och en advokatbyrå kan göra jobbet åt dig så att du istället kan njuta av din bröllopsdag.