Palla med dina bröllopsdekorationer

Att ordna bröllop är en stor grej och den kan i princip bli hur stor som helst. Särskilt du som har stor släkt, eller många vänner eller gifter dig med någon som måste bjuda vad som känns som tusentals människor. Problemet är liksom inte bara att man då måste betala mat och dryck för alla människorna, utan också att alla smågrejer runt omkring bröllopet ökar i massa och kan, i värsta fall, bli rätt svåra att hantera. Här snackar vi inte om mattallrikar, saltkar eller salladsgafflar som cateringfirman förhoppningsvis tar hand om. Inte heller menar vi högtalarsystem, mikrofonsladdar och färgglada lampor, sådant som de anlitade musikerna säkert kommer att ordna med. Nej, det rör sig istället om dekorationer, presenter till gästerna, toalettpapper till toaletterna, ljusstakar och så vidare. Sådant som man hade behövt packa in i hundra stycken papperskassar som man hade behövt springa hundra gånger för att transportera.
En bättre lösning, särskilt för dig som bor i Stockholmstrakten, kan vara att använda sig av lastpallar, som till exempel de från GLF Genarps Lådfabrik AB som bland annat tillhandahåller lastpallar i Stockholm.

Rätt attiralj på rätt ställeLastpallar

För att undvika ett logistiskt helvete, både före, under och efter bröllopet, kan det vara smart att ha alla smågrejerna organiserade från början. Det vill säga, efter hand som du köper in dina servetter, tillverkar middagsprogrammen eller hyr kandelabrarna, kan du ställa ner dem i lådor märkta med deras slutgiltiga destination. Efter bröllopet kan man sen packa ner sakerna i samma låda så att du, när allting lagt sig, enkelt kan sortera tillbaks allting och bestämma vad som ska hända med det som blivit över. Detta system garanterar också att ingenting som du köpt glöms bort eller försvinner in någonstans, utan att cateringpersonalen, till exempel, kommer ihåg att ställa fram det.

Dekorera inför fest på bäst sätt

Här kommer några tips för en lyckad iordningställning av festlokalen:

• Ha mycket hjälp – allt tar längre tid än du tror och det är skönare att bli klar för tidigt än för sent
• Skriv listor så att du vet vad som ska göras
• Se till att delegera arbetet effektivt så att dina hjälpredor inte bara står och glor
• Glöm inte bort att äta och dricka för att orka med allt jobb.