När två familjer ska bli en

juridik vid bröllopDet är inte alla som sitter och läser på internet om brudklänningar, olika snittar under minglet och vilken DJ som är bäst, som planerar sitt första bröllop. Skilsmässa blir allt vanligare, men som tur är hittar många en ny partner de bestämmer sig för att slå ihop sina påsar med.

Det som kan göra saker och ting komplicerade, är dock att det ibland även ingår barn i mixen. För att ett äktenskap med en ny partner ska bli lyckat, och all planering inte vara bortkastad, krävs det att man pratar, diskuterar och strukturerar upp hur vardagen som en ny familj ska se ut. Oftast är det din nya partners gamla fru eller man som kan ställa till det. Det enklaste sättet att reda ut en eventuell härva är att anlita en pålitlig advokat som kan det här med familjerätt. Ett exempel på en sådan är advokatbyrån Lundia i Malmö. De har jurister med stor erfarenhet av liknande ärende. Kontakta dem för att få mer information.

Koll på juridiken

Många tror att de inte behöver en advokat. Det känns främmande och overkligt, som något man sett på TV, där välklädda jurister står i en rättssal och ropar in vittnen på löpande band. Så är det dock inte. Att anlita en advokatbyrå som jobbar med familjerätt, till exempel Lundia i Malmö, är det smartaste man kan göra när omständigheterna kräver det. Då kan man diskutera med de olika parterna i lugn och ro. Ingen behöver bli upprörd och allt går rätt till, både juridiskt och mänskligt. Ärenden som gäller barn brukar vara extra känsliga och det är mycket viktigt att det inte skapas en aggressiv stämning.

Tips för att undvika bråk

Det finns ett par saker man kan tänka på för att undvika skrik och bråk när man är mitt uppe i en stressig bröllopsplanering som kanske dessutom håller på att förvandlas till en argumentation om dina barn, hennes barn och hans barn. Försök att tänka på följande:

  • Bråka inte inför barnen
  • Undvik att diskutera när ni druckit alkohol
  • Ha gärna en tredje part med för en rättvisare diskussion
  • Gå aldrig till sängs som ovänner