Mätta och nöjda bröllopsgäster

Visst gifter man sig för sin egen skull. Det krävs stark kärlek och en tro på denna för att man ska gå igenom en vigsel. Men sen, när vigseln är avklarad, står gästerna i fokus. I alla fall ur brudparets perspektiv så är det viktigt att de som offrat sin dag för att fira kärleken har det bra. En stor del av detta välbefinnande är maten. Den sätter stämning på festen. Den bör vara varm om det är vinter och kall om det är sommar. Det är smart att laga något som alla kommer att tycka om, eller i alla fall de flesta. Dessutom är det klokast att låta någon annan laga maten. Och då inte din mamma, eller din svärmor, eller din farmor. En cateringfirma är ett bra val. Bor du i trakterna kring Malmö så kan du anlita Manges Kök & Catering. Dessa duktiga människor sysslar med mat, servering och catering på hög nivå. Manges Kök & Catering har schyssta priser och grym kvalitet. Med deras hjälp blir bröllopsmiddagen en succé på alla sätt.

Sittande eller ståendecatering i vellinge

Det finns några olika alternativ för en bröllopsmiddag. Det vanligaste är att man först måste göra ett distinkt val. Det handlar om att bestämma om man vill ha sittande middag, eller stående. Alltså, vill ni ha en middag där gästerna blir serverade de olika rätterna sittande vid bordet? Eller kör ni hellre på en buffé? Då får gästerna också sitta vid bord och äta sin mat. Men de måste själva gå och hämta sin mat.

Båda alternativen har sina fördelar. Vissa gillar buffé för då har gästerna en chans att hämta det de själv gillar. Å andra sidan så kan det bli mycket slängd mat när folk tar upp för mycket. En sittande middag känns festligare och mer exklusiv. Men då riskerar man också att några rätter inte faller alla gästerna i smaken.

Tydliga direktiv till kocken

Det viktigaste för en lyckad bröllopsmiddag är att vara tydlig. I mötena med cateringfirman innan den stora dagen måste man öppna munnen. Säga vad man tycker:

Kom överens om ett kuvertpris – då kan du meddela veckorna innan hur många som verkligen kommer närvara.
Provsmaka deras mat, även om det inte är bröllopsmenyn så får du ett hum om cateringfirmans stil.
Fokusera på råvaror som är i säsong, det blir så mycket godare då.
Kom gärna med förslag på mat som ni gillar.