Inglasat bröllop

Att planera ett bröllop innebär en hel del detaljarbete. Inte nog med att man måste ordna en präst som uttalar de magiska orden och en restaurang som kan fylla de festsugna gästerna med mat, man måste också ordna underhållning till eventuella ungar och skicka ut all information i tid så att så många som möjligt kan komma. Man måste verkligen se till så att alla detaljerna stämmer, eftersom det är de som kommer att ta festen, dagen och hela bröllopet till nästa nivå.

En detalj som hör till detaljerna är fönstren. Oavsett om ni kommer att hålla er bröllopsfest hemma hos er själva, hos dina blivande svärföräldrar, eller dina egna föräldrar så är det väldigt viktigt att ljusinsläppet är optimalt genom ett gäng rena fönster. Det samma gäller om ni håller till i en hyrd lokal, även där bör man se till så att fönsterna glänser och glimmar för den lilla extra touchen. I Malmö finns ett företag som heter Ultraputs och som sysslar med fönsterputs och kan ordna rena fönster på nolltid. Fönsterputs hos Ultraputs i Malmö gör ingen besviken, särskilt inte inför en så viktig dag som ditt bröllop.

Symboliska ljusinsläppFönsterputsare Malmö

Romarna var de första som använde glasfönster på liknande sätt som vi gör nu. De installerade också hyfsat klara fönsterrutor i sina bostäder för att släppa in ljus och kunna se ut. Fönster används också mycket i romaner, låttexter och dikter, ofta som en metafor för en liten öppning som leder till någons själ, hjärta eller praktiskt taget hem.

Använd rutorna som deko

Det är dock inte bara lokalens fönster som spelar en stor roll för ljuset och stämningen under dagen och kvällen. Fönster kan även användas på en massa olika sätt i dekorationen av rummet. De sätter en känsla som är svår att återskapa på annat sätt. Här följer några idéer om hur man kan integrera ett fönster eller två i bröllopssmyckningen:

  • Skriv menyn/ bordsplaceringen/ dryckeslistan på dem.
  • Använd dem som rekvisita i en fotoautomat.
  • Häng dem som dekoration på väggen eller i luften bakom er som brudpar.
  • Använd dem som bricka för efterrättsbuffén och duka upp mat på dem.