En bra start på äktenskapet 

advokat i HelsingborgAtt gifta sig är underbart. Det är ofta en sak som både män och kvinnor drömt om sen de var små. Många börjar planera så fort förlovningsringen sitter på fingret, måna om att bröllopet ska bli så bra som möjligt. Man testar cateringfirmor för att hitta den allra godaste maten som gästerna kommer att få njuta av. Man letar klänning och kostym och slöja och hela baletten så att man ska vara sitt snyggaste på den stora dagen.

Bilar bokas, hotellrum undersöks och frisörer testas. Men det många glömmer bort i hela den här vevan är att tänka på det juridiska. Det som det faktiskt innebär att ingå äktenskap. Det blir allt vanligare att ha äktenskapsförord. Det är helt enkelt det smartaste man kan göra för att trygga sin egen och sin blivandes framtid. Advokatfirman Schumacher & Co KB i Helsingborg kan hjälpa er att fixa ett äktenskapsförord. Det är en advokatbyrå som funnits sen 1920-talet och de har stor erfarenhet av alla slags avtal och kontrakt. Titta gärna in på deras hemsida för att läsa mer om denna advokatbyrå i Helsingborg.

Få ordning på förordet

Många tycker att det är oromantiskt och tråkigt att skriva äktenskapsförord. Man anser att det har en negativ klang. Att det skulle betyda att man räknar med att skilja sig inom en snar framtid. Så är det naturligtvis inte. Det är helt enkelt ett avtal som hjälper er att ha ordning på ägodelar och annan egendom. För att slippa oroa sig för sådant i framtiden underlättar det enormt att ha allting nerskrivet och reglerat av professionella jurister. Advokatfirman Schumacher & Co KB i Helsingborg går noggrant igenom papperna med er så att ni båda är på det klara med vad som skrivs på och hur allt är ordnat. Det är en advokatsbyråns jobb att se till att det inte finns några otydligheter.

Glöm ej! 

Det finns ett par saker man som blivande äkta makar kan tänka igenom innan man sätter sig ner med juristen och skriver äktenskapsförordet. Följande grejer bör till exempel finnas med:

  • Era personnummer
  • Datum för undertecknandet
  • Förteckning över egendom
  • Gärna bilagor med särskilda klausuler