Den perfekta bröllopsfrisyren

Bröllopsfrisyren är alltid ett hett ämne här på Bröllopschansen. Bröllopsfrisyren har en väldig stor inverkan på ditt självförtroende på självaste bröllopsdagen, förutom bröllopsklänningen är frisyren bland det första som dina gäster lägger märke till och den kommer att synas på dina bröllopsfoto många år framöver. Den måste helt enkelt vara perfekt.

 Frågorna är många

Din bröllopsplanering kommer att ta månader och då tycker vi att du skall göra något fantastiskt med ditt hår. Kommer du att ha nedsläppt eller uppsatt? Vill du välja klänning först eller välja frisyr först och sedan klänning? Kan du göra det själv? Hur långt i förväg ska man boka en frisör?

Ta ett par djupa andetag. I checklistan nedan kommer vi att besvara på alla dessa frågor och mycket mer. När du går längst kyrkogången kommer ditt hår att se fantastisk ut.

Valet av frisör är viktigt

De flesta av oss har redan en frisör som man går till kontinuerligt, men det är inte alltid det personen som är rätt att anlita när man skall ha en bröllopsfrisör. Välj någon som kan bröllop, kan tillgodose dina behov och har lång erfarenhet av just bruduppsättningar.

Du skall se ut som du, fast bättre

På din bröllopsdag ska du se ut som den allra bästa versionen av dig själv. Detta innebär att om du är en avslappnad person i ditt dagliga liv som aldrig bär smink, skall du se lika naturligt vacker ut på din bröllopsdag. Du vill att brudgummen och dina gäster skall känna igen dig. Ännu viktigare är, att du skall känna dig bekväm och ytterst självsäker på din bröllopsdag. Skönhet kommer trots allt, inifrån.

Kom alltid ihåg om att du inte är ensam i detta, kolla med din brudtärna, brudgummen eller andra som står dig nära under hela processen. Ta emot råd och tips, låt dem inspirera dig och komma med idéer.

Vilken frisyr skall jag välja?

Detta är naturligtvis den svåraste frågan av dem alla. Innan du bestämmer något vad gäller håret bör du välja din bröllopsklänning. Ditt hår bör komplettera din bröllopsklänning och inte tvärtom. Tänk på om du väljer att bära en slöja, bör du välja en slöja baserat på frisyr.

En annan bra tumregel när man väljer en frisyr är att fundera över din personlighet och ditt bröllopstema. Är du en avslappnad person som gifter sig barfota på en strand, då kanske nedsläppt fungerar? Skall du gifta dig på ett fashionabelt hotell i innerstan, då är det mer rätt med uppsatt hår? Ta diskussionen med din frisör så kommer ni tillsammans att pricka rätt.

När det gäller hårtextur, rekommenderar vi att du inte går emot din naturliga textur. Lockigt hår kan se fantastiskt ut och kan både sättas upp och var släppt. Rakt hår kan bli vågigt och lindas in i utsmyckade håruppsättningar. Vågigt hår kan antingen rättas ut eller bli mer rakt. Möjligheterna är enorma.

Färgsättning

Slutligen när du väljer färg är det viktigt att tänka 20 år framåt. Det är viktigt att du inte färgar ditt hår för långt från din naturliga färg eftersom att detta oftast ser tillgjort ut. Vill du behålla din egen färg men ha med glans kan du be frisören göra en toning i din egen färg. Du vill att din bröllopsdag skall ha stil och samtidigt vara tidlös.

Bröllopschansens checklista

Förhoppningsvis kan vi ge dig all inspiration och de bästa tipsen här på Bröllopschansen. Vi har gjort en checklista som du kan utgå ifrån och som vi hoppas blir vägen till din perfekta bröllopsfrisyr.

9-12 månader innan bröllopet

 • Sätt en frisörbudget. Hur mycket får din frisyr kosta av din totala bröllopsbudget?
 • Sätt ihop ett kollage över olika frisyrer, bröllopsfoton och makeuper som du tycker om. Ta foto på din bröllopsklänning. Dessa skall du visa för din frisör så att hen får en bild om hur du vill ha det
 • Sök en lokal frisör som är expert på bröllopsfrisyrer, tänk på att erfarenhet och kemin är viktigt
 • Skall du besöka frisörsalongen eller kan frisören komma hem till dig? Ta reda på det och välj det som du känner dig mest bekväm med
 • Om du hade tänkt göra något väldigt annorlunda och vågat såsom en helt ny frisyr eller färg, gör det redan nu. Gör det ALDRIG precis före ditt bröllop för då finns det inget återvändo. Du kommer att vänja dig vid din nya hårfärg eller frisyr.
 • Ta foto av din frisyr så att du vet hur det blir på fotografier

6-9 månader innan bröllopet

 • Sätt upp ett förmöte med din frisör så att ni går igenom allt i detalj
 • Nu är det dags att bestämma hur din make up kommer att se ut så att det matchar din frisyr
 • Om du har brudtärnor, meddela dem om hur du kommer att ha ditt hår så att de kan anpassa sig till din frisyr

4-6 månader innan bröllopet

 • Bestäm datum och tid med fin frisör där ni skapar din bröllopsfrisyr
 • Testa färg, schampo, spray eller andra kemiska ämnen som du kommer att använda dig av

2 veckor innan bröllopet

 • Om ditt hår är färgat, se till att färga hårrötterna så att övergången till det nya håret blir snyggt
 • Betala frisören redan nu, så att du slipper göra detta på självaste dagen

1 vecka innan bröllopet

 • Bekräfta alla dina bokningar
 • Se till att leverera alla tillbehör till din frisör, såsom krona och andra hår-accessoarer
 • Packa en väska med allt du behöver under din bröllopsdag

2-3 dagar innan bröllopet

 • Tvätta håret, detta är sista gången du tvättar håret innan bröllopsdagen eftersom hår håller frisyren bättre om det inte är nytvättat

Bröllopsdagen

 • Låt din frisör ringa dig på morgonen, så att du vet att allting är ok och att hen är redo att ta emot dig
 • Du bör fixa din frisyr 3 timmar innan själva vigseln