Bröllop med knappare resurser

Har man inte tillräckligt med pengar så måste man hitta ett sätt att rädda kärleken och det magiska bröllopet. Ett bröllop är sannerligen ingen billig historia. Det mesta kostar pengar om man skall göra det storslaget; planering, inbjudningar, mat, lokal och kläder. De senaste åren har fenomenet ”hemmabröllop” kommit att bli ett populärt alternativ för dig som har en aning slimmad budget.

Ett personligt bröllop

Det sägs att svenskar i snitt lägger ned 50 000 kr på bröllop. Förmodligen är siffran högre än så menar många. Väljer du förlägga ditt stundande bröllop hemma med en vigsel i trädgården kommer du ned betydligt mer i kostnad, dessutom så skapar du en unik upplevelse för alla inbjudna där du och din partner delar med er av ert liv på ett alldeles personligt sätt. Temat för många trädgårds- och hemma bröllop är second hand och använda prylar. Brudklädseln går att hyra billigt och frack kan man alltid köpa begagnat. Att arrangera bröllop hemma med en personlig touch är helt klart något som är en trend idag.

Maten kan man satsa lite extra på

Även om det är klokt att skära ned på kostnaderna när det gäller det mesta kring det praktiska på bröllopet så är alltid värt att satsa lite mer på maten. Planering är A och O när det gäller festmaten och bröllopstårtan som alltid hör till. Undvik att hamna i panik lägen, se till att organisera allting väl så att ni inte grips av panik när bröllopsdagen är kommen. Detta gäller i synnerhet om ni väljer att laga maten själva eller väljer att ta hjälp av catering. Det sistnämnda behöver faktiskt inte vara så dyrt. Dessutom blir det garanterat lyckat om ni väljer rätt leverantör. På sidan www.cateringlund.nu finns ett alternativ som är mycket rekommendabelt och som har erfarenhet av bröllopsmat.

Man bör satsa lite mer på maten inför bröllopet och vill man spara får man helt enkelt skära ned på antalet bröllopsgäster. Man kan också tänka sig att dela upp festen i två delar. Först kan man bjud till en bröllopslunch för släkt och nära vänner, sedan kan man arrangera en bredare middag för en mer allmän skara där man antingen lagar maten själv och/eller beställer catering.