Alla förutsättningar för århundradets fest

Marknaden för bröllop växer lavinartat även i vår del av världen. Kanske har vi inspirationssidor på nätet och ett allt mer tillgängligt globalt nätverk av människor som enkelt utbyter erfarenheter och berättar om sina egna bröllop. Det innebär att vi här också vill ha tredagarsfester där man får chansen att umgås med sina nära och kära både kvällen innan och ofta också morgonen efter själva bröllopsfesten. På samma sätt härmar vi världsmedborgarna när det kommer till olika traditioner, baralternativ och klädsel. Det är helt enkelt big business att gifta sig, och som hotellägare gör man rätt i att kasta sig in på marknaden och göra sitt bästa för att locka spendersugna blivande brudar och brudgummar till ert ställe.

För att ta reda på exakt vad de här brudparen letar efter kan man låta ett oberoende företag höra sig för, göra undersökningar och försöka ta reda på hur man blir ett idealt ställe för bröllop. Ett sådant företag är GFK i Göteborg. Marknadsundersökningar gjorda utav GFK håller hög kvalitet och är korrekta så att du som kund och företagare i ett får svar på dina frågor.

Kräsna brudar

Få människor är lika kräsna och tydliga med exakt det de vill ha som blivande brudar. Många har kanske drömt om sin bröllopsdag ett helt liv, och när det äntligen är dags att börja planera inför den stora dagen vill man se till att allt blir så bra som möjligt. Det gör att de letar runt en hel del innan de bokar något, vare sig det gäller maten, lokalen, DJ som ska spela, personalen som ska servera eller tält som måste hyras. Företagare som vill locka brudpar till sina hotell och konferensanläggningar måste alltså se till att synas och vara tillmötesgående angående allt detta och mer.

Allmänna tips

Även om det bästa är att göra en ordentlig marknadsundersökning för att få reda på vad riktiga brudpar letar efter när de söker en lokal att fira bröllop i, så går det ändå att lista några generella grejer som bör finnas:

  • En anställd som tar hand om bröllopen
  • En festligare lokal med stolar och bord
  • En restaurang eller i alla fall samarbete med cateringfirma som tar hand om maten
  • En tydlig hemsida med mycket information och inbjudande bilder.